, 'opacity': false, 'speedIn': , 'speedOut': , 'changeSpeed': , 'overlayShow': false, 'overlayOpacity': "", 'overlayColor': "", 'titleShow': false, 'titlePosition': '', 'enableEscapeButton': false, 'showCloseButton': false, 'showNavArrows': false, 'hideOnOverlayClick': false, 'hideOnContentClick': false, 'width': , 'height': , 'transitionIn': "", 'transitionOut': "", 'centerOnScroll': false }); })

Wednesday, February 19, 2020

Šamarao dva osnovca

October 17, 2010 by  
Hronika

U Požarevcu u subotu uhapšen Zvonko Ž. (53) osumnjičen da je tukao učenike OŠ ”Kralj Aleksandar Prvi”

foto www.sxc.hu

POŽAREVAC – Zvonko Ž. (53) iz Požarevca uhapšen je zbog sumnje da je u petak tukao dvojicu učenika u dvorištu Osnovne škole “Kralj Aleksandar Prvi”. Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu zbog nasilničkog ponašanja, predat istražnom sudiji Osnovnog suda u Požarevcu, koji ga je posle saslušanja pustio da se brani sa slobode.

Zvonko Ž. se tereti da je dvojicu dečaka, učenike četvrtog razreda, fizički napao za vreme časa fizičkog vaspitanja u ovoj školi. Prema saopštenju požarevačke policije, prethodno je petogodišnji sin osumnjičenog, koji živi u blizini škole, izazivao na tuču ove učenike. Pošto su oni to odbili, on se požalio ocu rekavši mu da je od njih dobio batine. Ubrzo zatim, otac petogodišnjaka dolazi u školsko dvorište i, za vreme časa, dok je učiteljica bila sa devojčicama na drugom sportskom terenu, šamara jednog od dečaka i udara mu glavom o školsku ogradu. Tom prilikom dečak je zadobio vidljive telesne povrede, dok je drugog “samo” vukao za uši.

ŠKOLSKI POLICAJAC
PREMA našim saznanjima, školski policajac nadgleda dešavanja u školama pre samog početka smene i za vreme školskih odmora, dok se tokom časova očekuje da svi ulazi u školu budu zaključani, kako bi se sprečili upadi nepoželjnih “gostiju”.

Ovaj incident izazvao je veliku zabrinutost roditelja đaka OŠ “Kralj Aleksandar Prvi”, jer je pokazao da bilo ko sa ulice može bez ikakvih smetnji da uđe u školsko dvorište i ugrozi bezbednost učenika, čak i za vreme održavanja časa.

Od direktora škole, Gorana Segera, pokušali smo da saznamo kako je osumnjičeni mogao neometano i neprimećeno da uđe u školsko dvorište i napadne đake, ali se na školski telefon u subotu niko nije javljao. Na pitanje da li u OŠ “Kralj Aleksandar Prvi” postoji školski policajac, u Policijskoj upravi odgovorili su da postoji, ali da postupa samo po potrebi, jer je stacioniran u Požarevačkoj gimnaziji, koja se nalazi odmah pored osnovne škole.

- Školski policajac nadležan je za Požarevačku gimnaziju i osnovne škole “Kralj Aleksandar Prvi” i “Desanka Maksimović”, koja se nalazi u naselju Busije. Prema prethodno obavljenim bezbednosnim procenama, odlučeno je da on bude stacioniran u gimnaziji, a da u navedenim osnovnim školama postupa samo prema potrebi – rečeno nam je u Policijskoj upravi.

T. M. | 16. oktobar 2010. | www.novosti.rs

Komentari

1 Komentar na tekst “Šamarao dva osnovca”
 1. maja says:

  Molim Vas da mi neko da odgovor:
  KAKO ZAŠTITI DETE U OSNOVNOJ ŠKOLI OD DRUGOG , AGRESIVNOG, DETETA, KOJE GODINAMA MALTRETIRA I FIZIČKI ZLOSTAVLJA OSTALU DECU U RAZREDU??

  Koji zakon štiti moje dete i ostale ( koji su proteklih godina prošli sa zabodenim olovkama u kost, polomljenim prstima, razbijenim naočalama, bezbrojnim modricama, polomljenim kišobranima o glavu, itd…)
  Imali smo bezbroj roditeljskih sastanaka, priča, sastanaka sa pedagogom, direktorom…nikada niti to dete, niti neki od roditelja nije bio kaznjen na bilo kakav način.

  Kada i kako dati predlog za donošenje zakona za zaštitu deteta od drugog maloletnog deteta??

  Pozdrav!

Dodajte svoj komentar

Recite nam šta mislite...
i ako želite svoju sliku uz komentar, preuzmite gravatar!