, 'opacity': false, 'speedIn': , 'speedOut': , 'changeSpeed': , 'overlayShow': false, 'overlayOpacity': "", 'overlayColor': "", 'titleShow': false, 'titlePosition': '', 'enableEscapeButton': false, 'showCloseButton': false, 'showNavArrows': false, 'hideOnOverlayClick': false, 'hideOnContentClick': false, 'width': , 'height': , 'transitionIn': "", 'transitionOut': "", 'centerOnScroll': false }); })

Monday, September 23, 2019

Rođenu decu terali na blud?

September 4, 2010 by  
Hronika

“Novosti” na licu mesta: U Inđiji šokirani hapšenjem bračnog para Žarka i Dušice Krivošija

DECU jesu zanemarivali, išli su na ulicu da prose, a da li su devojčice primoravali na prostituciju, kako se sada priča, stvarno ne znam. Nisam mogao više da podnesem i da gledam sa kakvim roditeljima odrastaju moji unuci i pre dve godine prijavio sam sina i snaju Centru za socijalni rad u Inđiji. Četvoro dece je od tada u hraniteljskim porodicama, a Žarko i Dušica su uhapšeni u ponedeljak.

Rasutih misli, pognute glave skrušenim glasom ispričao nam je u četvrtak Milivoj Krivošija, otac Žarka (48), osumnjičenog da je sa suprugom Dušicom (47) primoravao dve maloletne ćerke na prostituciju i prosjačenje. Deda je pre četiri nedelje saslušavan povodom toga, a onda je policija došla u kuću i odvela roditelje.

- Ako vam kažem da su deca u 21. veku bila puna vašaka, onda sam sve rekao – s gorčinom u glasu započinje razgovor Milivoj, duboko nesrećan životom četvoro unuka. – Išli su da traže milostinju, a najstariju unuku kojoj je sada 16 godina moji prijatelji su viđali u centru mesta kako prosi. Snaja nigde nije radila, a sin je u “Zmaju” uzeo otpremninu i napustio posao. Nisam im se mešao u brak.

Na spratu kuće u Ulici Jovana Popovića 52, često je, po dedinim tvrdnjama, dolazio Dušicin sin iz prvog braka, Dragan C. (25). I on je uhapšen i osumnjičen za obljubu jedne od devojčica. Pritvoren je i njihov sugrađanin Milan B. (48), inače slep, jer se sumnja da su Žarko i Dušica njemu podvodili devojčice starosti sedam i 16 godina, koji im je, navodno, za te usluge davao novac i neku robu.

- Sedeli su do kasnih noćnih sati i opijali se – priča Milivoje, i ističe da nije znao šta se dešava iza zatvorenih vrata. – Decu sam posećivao u hraniteljskim porodicama, i nisu htela da se vrate roditeljima. Žalosno je to. Najstarija unuka je sada na moru, ne znam da li joj je javljeno da su joj otac i majka uhapšeni, a ovim mlađima je rečeno.

VOLONTER- PEDOFIL
PROTIV Novosađanina Aleksandra P. (22) policija će podneti krivičnu prijavu zbog sumnje da je krajem avgusta u jednom od toaleta u SPC “Vojvodina”, gde se održavalo Svetsko univerzitetsko prvenstvo u malom fudbalu, maloletnog dečaka dodirivao po polnom organu. Dečak je otišao u toalet, a osumnjičeni, koji je radio kao volonter, je prišao mališanu i skinuo mu gaćice i pantalone i dirao ga po polnom organu. Dete se, kako saznajemo, posle toga obuklo i izašlo iz toaleta, a zatim roditeljima ispričalo šta mu se dogodilo. Uznemireni roditelji su o onome što se njihovom detetu dogodilo obavestili policiju.

Za strašnu sudbinu četvoro mališana uzrasta od sedam do 16 godina, saznalo se 26. jula kada se najstarija devojčica zbog zdravstvenih problema poverila hraniteljki. Devojčica je pitala da li je možda uzrok problemima to što je “bila sa muškarcem”. Osećajući sigurnost i zaštitu u hraniteljki, devojčica je otvorila dušu i ispričala šta joj se dešavalo u roditeljskom domu.

Hraniteljka je Centru za socijalni rad prijavila sumnju na seksualno zlostavljanje, i devojčica je upućena na ginekološki pregled. Nalaz lekara, međutim, nije ništa pokazao.

- Policija je saslušala decu u prisustvu socijalnog radnika, a sada istraga mora da utvrdi kako je mlađa devojčica, kojoj je sada sedam godina, seksualno zlostavljana od 2003, znači od rođenja – kaže Grozdana Radenković, direktor Centra za socijalni rad u Inđiji i ističe da je odmah 26. jula prekinut svaki kontakt dece sa porodicom. Pokrenuće i postupak za oduzimanje roditeljskog prava.

Stanovnici Ulice Jovana Popovića u četvrtak nisu želeli da pričaju o svojim komšijama, Žarku i Dušici. Kratko kažu da su bili čudni i da se nisu družili sa njima.

- Samo dobar dan za dobar dan, kada se sretnemo na ulici – kaže starija žena.

LJ. PRERADOVIĆ, 02. septembar 2010.

Izvor: www.novosti.rs

Dodajte svoj komentar

Recite nam šta mislite...
i ako želite svoju sliku uz komentar, preuzmite gravatar!