, 'opacity': false, 'speedIn': , 'speedOut': , 'changeSpeed': , 'overlayShow': false, 'overlayOpacity': "", 'overlayColor': "", 'titleShow': false, 'titlePosition': '', 'enableEscapeButton': false, 'showCloseButton': false, 'showNavArrows': false, 'hideOnOverlayClick': false, 'hideOnContentClick': false, 'width': , 'height': , 'transitionIn': "", 'transitionOut': "", 'centerOnScroll': false }); })

Saturday, January 18, 2020

Primoravali decu na prosjačenje

September 15, 2010 by  
Hronika

Zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo trgovine ljudima na štetu dece od četiri i 12 godina, policijski službenici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici lišili su slobode i odredili zadržavanje Izetu S.(31) i Milici N. (26) iz Pećinaca, saopštila je danas Policijska uprava Sremska Mitrovica.

Izet S. i Milica N. su pretnjama, batinama i gladovanjem primoravali dvanaestogodišnjaka na prosjačenje, kradju i radnu eksploataciju, neprimerenu njegovom uzrastu i držali ga protiv njegove volje u svojoj kući, gde ga je pre pola godine ostavila majka.

Odlukom Centra za socijalni rad u Pećincima, deca su privremeno smeštena u hraniteljske porodice, novodi se u policijskom saopštenju

Zloupotrebom odnosa roditeljstva, zavisnosti i teških prilika, osumnjičeni su primoravali dva deteta na prosjačenje po gradovima Srema, zadržavajući stečenu korist za sebe.

Izet S. i Milica N. su uz krivičnu prijavu privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, koji im je nakon saslušanja odredio pritvor do 30 dana.

Protiv roditelja dvanaestogodišnjeg dečaka, Olgice K (42) i Stevana J. (44) biće podneta krivična prijava za krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, Osnovnom javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

Tanjug, 14. 09. 2010, www.blic.rs

Dodajte svoj komentar

Recite nam šta mislite...
i ako želite svoju sliku uz komentar, preuzmite gravatar!