, 'opacity': false, 'speedIn': , 'speedOut': , 'changeSpeed': , 'overlayShow': false, 'overlayOpacity': "", 'overlayColor': "", 'titleShow': false, 'titlePosition': '', 'enableEscapeButton': false, 'showCloseButton': false, 'showNavArrows': false, 'hideOnOverlayClick': false, 'hideOnContentClick': false, 'width': , 'height': , 'transitionIn': "", 'transitionOut': "", 'centerOnScroll': false }); })

Wednesday, February 19, 2020

Prijava protiv lekarke

September 14, 2010 by  
Hronika

Natača Kotulač mesecima pre zločina prebijala svoje dete. Prijava protiv doktorke koja nije policiji prijavila povrede bebe prouzrokovane nasiljem

U BAČKOM selu Đurđevo kod Žablja, niko od oko 6.000 duša nema mira od četvrtka popodne, kada se saznalo da je Nataša Kotulač (19) uhapšena zbog sumnje da je kriva za smrt svoje četvoromesečne devojčice. Neverica i ogorčenost ispunila je dom bebinog oca Darka Cukića (26) koji ne nalazi niti jednu reč opravdanja za ono što je učinili njegova nevenčana supruga.

Nataša je u petak popodne privedena na saslušanje dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu, i određen joj je pritvor do 30 dana, zbog mogućeg uticaja na svedoke i okolnosti učinjenog dela za koje se sumnjiči. Policija je podnela krivičnu prijavu i protiv Tatjane B. (32) iz Temerina, lekarke u Domu zdravlja u Žablju, koja je 21. avgusta pregledala četvoromesečnu devojčicu koja je toga dana teško povređena.

Doktorka je konstatovala da su povrede deteta, najverovatnije, prouzrokovane nasiljem, ali o tome nije obavestila policiju. Ona se sumnjiči za neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca. Lekarka će, saznajemo, u subotu biti saslušana u Višem sudu u Novom Sadu.

Majka četvoromesečne devojčice, o stravičnom zločinu – da je 21. avgusta nasiljem povredila rođeno dete, koje je 16 dana kasnije podleglo povredama u Institutu za Zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu, na informativnom razgovoru u četvrtak popodne u novosadskoj policiji je sve priznala. Nekoliko sati kasnije, tokom uviđaja u dvorištu i u kući u Đurđevu, pokazala je mesto gde joj je dete ispalo iz kolica, a onda i kako je bebu bacila u krevetac. Devojčica je pritom udarila glavom o zid i zadobila teške povrede. Tokom saslušanja u petak je sve to ponovila.

Povrede na detetu od 21. avgusta, nažalost, nisu bile jedine. I ranije su na bebinoj glavi primećene manje ozlede. Kod lekara u dom zdravlja u obližnji Žabalj, Nataša je bebu rođenu 20. aprila, vodila i u maju. I tada je, navodno razlog bio – povrede. Mužu je rekla da je starije dete, iz njene prethodne veze, pajalicom povredilo malenu. Po selu se sada može čuti i nepotvrđena priča da je Nataša govorila da je njen dvogodišnji sin, srušio bebu sa kreveta na pod i da je tako povređena.

- Znala je ponekad da bude malo grublja prema deci, ali sam za njeno takvo ponašanje pronalazio opravdanje u tome što je mlada – priča Darko Cukić, devojčicin otac. – Zašto se tako ponašala, ne mogu da objasnim. Takva žena ne zaslužuje da ima decu, da bude majka.

Očajnom ocu je neshvatljivo kako je Nataša tih 16 dana, dok su se lekari borili za detetov život, mogla da ćuti o onome što je učinila rođenom detetu.

- Jeste, plakala je svaki dan, ali je ponavljala da ne zna ništa – govori Darko.

Lj. PRERADOVIĆ, 10. septembar 2010, www.novosti.rs

Dodajte svoj komentar

Recite nam šta mislite...
i ako želite svoju sliku uz komentar, preuzmite gravatar!