, 'opacity': false, 'speedIn': , 'speedOut': , 'changeSpeed': , 'overlayShow': false, 'overlayOpacity': "", 'overlayColor': "", 'titleShow': false, 'titlePosition': '', 'enableEscapeButton': false, 'showCloseButton': false, 'showNavArrows': false, 'hideOnOverlayClick': false, 'hideOnContentClick': false, 'width': , 'height': , 'transitionIn': "", 'transitionOut': "", 'centerOnScroll': false }); })

Wednesday, February 19, 2020

Poziv za Zviz radionicu – tribinu

Pozivamo Vas da nam se u četvrtak, 23. septembra 2010. godine pridružite u kreativnoj ZViZ radionici – tribini koju Udruženje RODITELJ, u saradnji sa organizacijom Prijatelji dece Zemuna, organizuje u okviru kampanje javnog zagovaranja „Siguran Zagrljaj Zemuna“. ZviZ (Zlostavljanje, Viktimizacija i Zanemarivanje dece – Zagrli, Voli i Zaštiti) radionica će se održati u prostorijama organizacije Prijatelji dece Zemuna, ul. Cara Dušana br. 57, Zemun, sa početkom u 17 časova.

ZViZ

Ovo je još jedna u nizu aktivnosti koje Udruženje RODITELJ sprovodi u okviru inicijative za umrežavanje sektora koji se bave zaštitom dece od zlostavljanja i zanemarivanja.

U nameri da ukaže na važnost problema zaštite dece od zlostavljanja i zanemarivanja u Srbiji, kao i da pokrene konkretnu akciju ka unapređenju te zaštite, Udruženje RODITELJ želi da podstakne Gradsku opštinu Zemun da osnivanjem jednog koordinacionog tela stvori mehanizam efikasnije saradnje svih relevantnih sektora na lokalnom nivou.

Svim aktivnostima koje su predviđene u kampanji želimo, takođe, da podstaknemo sve one kojih se ovaj problem tiče, da reaguju i pomognu u rešavanju problema, ali pre svega želimo da pokažemo koliko je važna saradnja i zajedničko učešće svih nas: građana opštine Zemun, na prvom mestu, i svih relevantnih službi, počev od Centra za socijalni rad i Opštinskog odeljenja unutrašnjih poslova Zemun, preko Predškolske ustanove Zemun, osnovnih škola, zdravstvenih ustanova, do lokalne samouprave i predstavnika organizacija civilnog društva.

ZviZ radionica je javnog karaktera i ima za cilj da pokaže značaj zajedničkog rada na osnaživanju grupa podrške za zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja.

Rad u ZviZ radionici će se odvijati u grupama koje će činiti školska i predškolska deca sa roditeljima, predstavnici javnih sektora i predstavnici medija, a rad grupa pratiće i javne ličnosti. Svaka grupa će imati zadatak da od zadatih materijala napravi rad na opštu temu Siguran zagralj Zemuna, pri čemu će uža tema biti data na samoj radionici. Na kraju kampanje javnog zagovaranja „Siguran zagrljaj Zemuna“, u novembru mesecu, biće organizovana izložba svih radova, kao i dodela nagrada

Radionici će, između ostalih, prisustvovati predstavnici zdravstvenih ustanova iz Zemuna, Centra za socijalni rad, Policijske uprave Zemun, javne ličnosti koje su pružile podršku kampanji “Siguran zagrljaj Zemuna” Voja Nedeljković i Peđolino, a očekuje se i prisustvo većeg broja predstavnika Gradske opštine Zemun.

S poštovanjem,     

Udruženje građana RODITELJ Beograd – Zemun

Dodajte svoj komentar

Recite nam šta mislite...
i ako želite svoju sliku uz komentar, preuzmite gravatar!