, 'opacity': false, 'speedIn': , 'speedOut': , 'changeSpeed': , 'overlayShow': false, 'overlayOpacity': "", 'overlayColor': "", 'titleShow': false, 'titlePosition': '', 'enableEscapeButton': false, 'showCloseButton': false, 'showNavArrows': false, 'hideOnOverlayClick': false, 'hideOnContentClick': false, 'width': , 'height': , 'transitionIn': "", 'transitionOut': "", 'centerOnScroll': false }); })

Wednesday, February 19, 2020

Održana prva manifestacija – ZViZ – u okviru projekta „Siguran zagrljaj Zemuna“


U nedelju 18. jula 2010. godine u 18 časova na Zemunskom keju održana je manifestacija pod nazivom ZViZ (Zlostavljanje, Viktimizacija i Zanemarivanje dece – Zagrli, Voli i Zaštiti) u organizaciji Udruženja RODITELJ, kojoj je prisustvovalo više desetina građana.

Performansom je na specifičan, kreativan i simboličan način predstavljen problem nasilja nad decom i mogućnosti njegovog rešavanja uz poziv svim nadležnim službama ali i građanima na pravovremenu i zajedničku reakciju, a tom prilikom, volonteri i volonterke Udruženja RODITELJ su delili informativne i promotivne materijale. Zlostavljanje, Viktimizacija i Zanemarivanje dece predstavljeno je na simboličan način u vidu velikog čudovišta sastavljenog od balona na kojima su bile ispisane pogrde kao što su „Prebiću te“, „Mrzim te“, „Kuš budalo“ i sl. Deca i njihovi roditelji, naoružani čačkalicama na kojima su bila nalepljena srca, napravili su krug oko čudovišta koje su bušenjem balona ubili. Iz izduvanih pretnji poletele su reči ljubavi – „Poverenje“, „Radost“, „Ruka u ruci“, „Zagrljaj“  čime je predstavljeno bezbroj načina da se deca Zagrle, Vole i Zaštite.

Svi zainteresovani građani i građanke Zemuna tokom narednih meseci biće u mogućnosti da podrže ovu inicijativu svojim potpisom koji mogu dati u prostorijama Udruženja RODITELJ, ali i na javnim mestima u Zemunu o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena. Pokrovitelj ove Manifestacije bila je opština Zemun.

Dodajte svoj komentar

Recite nam šta mislite...
i ako želite svoju sliku uz komentar, preuzmite gravatar!